Kas yra paskolų sujungimas ir kuo jis naudingas?

Įvairios statistikos duomenimis, bent trečdalis namų ūkių yra pasiskolinę. Tai gali būti būsto paskola, vartojimo kreditas, automobilio lizingas ar greitasis kreditas. Kiekvieną mėnesį bent vienam kreditoriui reikia sumokėti paskolos įmoką. Dažnai ir net ne vienam, o keliems *- skirtingas sumas, skirtingomis datomis. Ir dar reikia nepamiršti, kada kuriam mokėti ir jokiais būdais nepavėluoti.

Tie, kas moka daug skirtingų mokesčių ir paskolos gražinimo įmokų, žino, jog tai itin varginantis procesas. Bet nėra padėties be išeities. Norint sumažinti nepatogumą mokant skirtingiems kreditoriams, galima tiesiog sujungti paskolas.

Kas yra paskolų sujungimas?

Paskolų sujungimas dar gali būti vadinamas refinansavimu. Tačiau refinansavimas apima platesnį spektrą paslaugų ir privalumų, kurių vienas ir yra, galimybė sujungti paskolas ir mokėti tik vienam kreditoriui.

Paskolų sujungimas dar gali būti vadinamas paskolų susiejimu bei refinansavimu.

Kreditorių požiūris į norinčius sujungti ar refinansuoti paskolas

Kartais žmonės bijo refinansuoti ar sujungti paskolas, nes įsivaizduoja, kad tuomet kreditoriai žiūrės į juos, kaip į nesugebančius tvarkytis su savo asmeniniais finansais. Tačiau iš tiesų mitas. refinansavimas, savo finansų peržiūrėjimas ir paskolų bei finansinių įsipareigojimų peržiūrėjimas yra kaip tik laikomas ženklu, jog žmogus domisi savo finansais.

Todėl nereikėtų bijoti ieškoti geresnių sau ir savo šeimai variantų, kurie subalansuotų įsipareigojimus ir šie netaptų našta.

Kaip atrodo paskolų sujungimo procesas?

Norint sujungti turimas paskolas, reikia praeiti šį paprastą procesą.

  1. Reikia užpildyti paskolų sujungimo paraišką ir patvirtinti savo tapatybę. Pildant paraišką nurodoma tokia pati informacija kaip ir teikiant paraišką greitajam kreditui.
  2. Reikia sulaukti pasiūlymo refinansavimui ir išsirinkti tinkamiausią. Paraiškos paprastai išnagrinėjamos per 1 valandą laiko nurodytomis darbo valandomis.
  3. Iš pasirinktų pasiūlymų išsirinkus vieną, jis patvirtinama ir sulaukiama paskolos refinansavimo – buvusios paskolos uždengiamos ir lieka viena.

Procesas paprastas ir greitas. Viso proceso metu iškilus klausimų ar tiesiog norint būti tikriems, jog viską darote teisingai, užtenka kreiptis į konsultantą ir būsite nukreipti tinkama linkme. Patarimai nieko nekainuoja, tad drąsiai konsultuokitės, teiraukitės, domėkitės – juk tai jūsų finansai ir galimybė sutaupyti.

Paskolų sujungimas skaičiais

Norint suprasti ar jums tinka paskolų sujungimas, galima pažvelgti į skaičius. Remiamasi Ieskaupaskolos.lt paskolų palyginimo portale nurodyta informacija.

  • Paskolos suma iki 15000 eurų,
  • Palūkanų norma nuo 0,6 proc. / mėn,
  • Paskolos terminas nuo 3 iki 84 mėn,
  • Paraiška nagrinėjama iki 1 val.

Apibendrinant, galima teigti, jog viena iš dažniausiai pasitaikančių priežasčių, kodėl žmonės refinansuoja turimas paskolas, yra tai, jog norima sumažinti paskolų gražinimo naštą. Tiek laiko prasme, nes kelis kartus per mėnesį mokėti skirtingiems kreditoriams vargina. Tiek finansine, nes sudėtinga dėliotis biudžetą, kuomet daug skirtingų sumų.

Tad paskolų refinansavimas siekiant sujungti paskolas ir mokėti tik vieną, iš ties naudingas. Paskolų sujungimas pirmiausia palengvina turimų paskolų grąžinimą. Juk daug patogiau per mėnesį daryti tik vieną mokėjimą. Tai būdas sutaupyti laiko ir pinigų.

Refinansuodami paskolas žmonės gali sumažinanti palūkanų naštą ir pakeisti paskolos grąžinimo terminą – sutrumpinti ar pratęsti. O prireikus gali pasiskolinti papildomai. Taigi privalumų gausu.

Ar yra geresnis būdas?

Geriau nei paskolų sujungimas gali būti tik paskolos gražinimas. Tačiau kaip gražinti paskolas, jei kol kas geriausias ir prieinamiausias variantas yra paskolų sujungimas?

Vienas iš būdų – mokytis taupyti ir subalansuoti savo biudžetą taip,jog mėnesio pabaigoje sąskaitoje nežiojėtų nulis su skyle.

Jei domitės taupymu, asmeninių finansų valdymu, tuomet jums pravers straipsnis „Kodėl svarbu išmokti taupyti, net jei yra galimybė pasiskolinti?“ Jame apie tai, kaip pasak ekonomistų ar asmeninių finansų konsultantų, kiekvienas žmogus turi turėti „finansinę pagalvę“,  sutaupytą pinigų sumą, kuri būtų bent jau 3 atlyginimų dydžio. Tokia suma garantuotų, jog esant krizei, netekus darbo ar dėl kitų priežasčių nutrūkus nuolatiniam pajamų srautui, dar bent tris mėnesius būtų galima gyventi ramiai, žinant, jog galima ieškoti kito pajamų šaltinio nestresuojant.

7 įdomiausi TED Talks pokalbiai apie pinigus

Pinigų reikalai yra sudėtingi, o finansai tai kur kas sudėtingesnis procesas nei įsidėti kortelę į piniginę. Laimei, yra daugybė informacijos išteklių, iš kurių galite…

skaityti

Paskola automobiliui – be pradinio įnašo ir apribojimų kokį automobilį įsigyti

Daugeliui lietuvių automobilis nėra prabangos daiktas – tai būtinybė ar darbo įrankis. Be automobilio neįsivaizduojama kaip nuvykti į darbą ar nuvežti vaikus į darželį….

skaityti